Værsgo - gå ind!
Det er ikke den sætning man forventer, når vi snakker sikkerhed og sikring, det er dog den følelse man kan få, når man ser de løsninger vi møder.
Hver uge runder vi arbejdsopgaverne af, og en gang imellem er der historier som trænger sig på, i denne uge har i fornøjelsen af at lytte til Christoffer Ransby og et par af de seneste oplevelser han gerne vil dele med jer.
-”Med sund fornuft kommer man langt!”
For ikke så længe siden, var jeg ude på en opgave, og kiggede lidt ekstra inden jeg trådte ind af døren. Det mine øjne mødte til højre for døren, var to lette nøglebokse, den helt simple type til et par hundrede kroner, hvor man blot trykker nogle tal ind og så kan man åbne. Heri lå nøglen til hoveddøren, umiddelbart er det smart og nemt, ja helt bestemt.
Det kan dog på ingen måde betegnes som værende sikkert, bestemt ikke! Personalet på den pågældende arbejdsplads, kender alle koden. Rutinen er, at den første som møder ind om morgenen og den sidste som lukker og slukker om eftermiddagen, skal i nøgleboksen for at bruge nøglen til hoveddøren. Det er jo super nemt og bekvemt for personalet, tanken bag er, at bygningen kun var lejet for en midlertidig periode. Så derfor var der fra begyndelsen af lejeperioden ingen grund til, at skulle give alle medarbejdere en nøgle eller adgangsbrik, som klart havde været den optimale løsning.
Åbenlyst for en tyv
Skulle jeres valg endelig være, at gøre brug af sådan en nøgleboks, så køb en sikker og godkendt nøgleboks og lad være med at sætte den lige ved siden af døren. Flyt den fysisk væk fra bygningen, sæt den ovre ved naboen eller et sted, hvor man ikke kobler nøglen til pågældende bygning, se det som værende en ekstra nøgle som ikke bruges i den daglige drift!
På den pågældende arbejdsplads var der opsat tyverialarm for at dække forsikringsbehovet, vores umiddelbare anbefaling ville være, at få koblet en kortlæser sammen med det system, og bruge den til at låse deres elektroniske skydedøre op. Se det ville være Smart! Nemt! OG en sikker løsning!
Beskidte fingre afslører kode
For at komme med et oplevet eksempel fra et autoværksted, hvor mekanikerne nemt kan have lidt beskidte fingre. Her brugte de én fælles kode. Det var tydeligt at se på selve tastaturet, hvilke fire ud af ti tal som de brugte. Her var fire cifre markant mere slidte og beskidte, mens de resterende seks tal stod helt ubrugte og rene. Hvis vi opsætter regnestykket for de fire cifre og hvilke mulige koder som der kunne være brugt, ville det se sådan ud 4*3*2*1 = 24 forskellige mulige kombinationer, hvilket gør det forholdsvis nemt at knække deres kode.
Vi anbefaler
Når vi rådgiver kunder og har en dialog med dem, så opstår spørgsmålet om det skal være en “fælles kode eller individuel kode til betjening af alarmen.” Vi er klar fortaler for individuelle koder, da sikkerheden i vores øjne er højere, som kunde og bruger af systemet kan du efterfølgende se, hvem der har slået alarmen til og fra. For vores kunder monterer vi også nøglebokse og nøglerør, som er forbundet til alarmen, så hvis den bliver åbnet uberettiget eller bliver udsat for sabotage så bliver det registreret via alarmen.